ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ (Γ’ ΤΑΞΗ)

 

WE2

Τη φετινή χρονιά, όλο το Δημοτικό και η Γ’ τάξη μαζί, ασχοληθήκαμε με τον σχολικό εκφοβισμό και τη διαφορετικότητα. Ξεκινώντας από τις πρώτες μέρες του σχολικού έτους, δουλέψαμε στο μάθημα των Ελληνικών το βιβλίο » Σιγά τ’ αυγά» του Κώστα Πούλου, εκδ. Μεταίχμιο.

Μέσα από το διάβασμα και την επεξεργασία του βιβλίου, τα παιδιά ενημερώθηκαν και ήρθαν σε επαφή με μια κατάσταση σχολικού εκφοβισμού, δοσμένη όμως με ένα διαφορετικό τρόπο και με ένα απρόσμενο τέλος…

Συζήτησαν, προβληματίστηκαν, σκέφτηκαν, δούλεψαν και έμαθαν να βλέπουν θετικά τη διαφορετικότητα. Έμαθαν να αντιδρούν και να μιλούν. Όλα αυτά έγιναν με παιχνίδια ρόλων, δραματοποιήσεις και κινητικές δραστηριότητες. Επίσης ζωγράφισαν, έγραψαν, είδαν οπτικό υλικό κι έφτιαξαν συνθήματα για όλα αυτά που «έζησαν» μέσα απ΄αυτό το ταξίδι.

«ΣΤΑΣΟΥ, ΣΚΕΨΟΥ, ΜΙΛΑ»

«ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ, ΒΟΗΘΑ»

Κατάλαβαν ότι μονάχα μέσα από τη συνεργασία και την αλληλοβοήθεια μπορούμε να παλέψουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Μέσα από ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες με τη βοήθεια της Μαρίας Κασμιρλή, παιδαγωγού και μητέρας του σχολείου, τα παιδιά εξοικειώθηκαν με δύσκολες έννοιες και ακόμα πιο δύσκολα συναισθήματα, που επιτέλους τα εξωτερίκευσαν.

Οι δασκάλες της τάξης Κάλλια Σκουλά, Ντέπη Ξενικάκη

Advertisements
This entry was posted in Γ' Τάξη, Επίπεδο. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s