Απογευματινή Μελέτη – Σχολικό Έτος 2012-2013

Αγαπητοί γονείς,

   Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά. Το Εκπαιδευτήριό μας συνεχίζει και φέτος την οργάνωση τμημάτων απογευματινής μελέτης, με προαιρετικό χαρακτήρα, για μαθητές Δημοτικού.

  Η πείρα των τελευταίων δεκαπέντε ετών, στα οποία το Εκπαιδευτήριο “TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ” οργανώνει απογευματινά προγράμματα, έχει αποδείξει ότι η συστηματική μελέτη και η προετοιμασία των μαθημάτων της επόμενης ημέρας απαιτεί το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου των παιδιών. Πρωταρχικός σκοπός του υπεύθυνου εκπαιδευτικού είναι ο κάθε μαθητής, με την κατάλληλη καθοδήγηση, να οργανώσει και να συστηματοποιήσει  την καθημερινή δουλειά του, ώστε να ολοκληρώνει τη μελέτη του σωστά και αυτόνομα. Έτσι, φροντίζουμε το πρόγραμμα των παιδιών να περιλαμβάνει τουλάχιστον 90΄ διάβασμα κάθε μέρα.  Το βάρος πέφτει πάντα στην προετοιμασία των Ελληνικών και των Μαθηματικών. Τα άλλα μαθήματα, που δεν έχουν δυσκολίες κατανόησης, συνήθως μένουν για το σπίτι, μια και τις περισσότερες φορές ο χρόνος μελέτης στο σχολείο καλύπτεται από την καθημερινή δουλειά και την επιπλέον εξάσκηση σε Ελληνικά και Μαθηματικά.

   Από την άλλη πλευρά, το πρόγραμμα απογευματινής μελέτης καλύπτει και άλλες δραστηριότητες: κίνηση, τέχνη, εξωσχολικό βιβλίο και οργανωμένο παιχνίδι. Οι ενασχολήσεις αυτές  είναι δημιουργικές και η ανάπαυλα που προσφέρουν στα παιδιά απαραίτητη. Οι δραστηριότητες αυτές προγραμματίζονται κατάλληλα στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα και πραγματοποιούνται από εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.

   Το πρόγραμμα της απογευματινής μελέτης απευθύνεται σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού και οργανώνεται σε μικρά τμήματα, σύμφωνα με την ηλικία των παιδιών. Να σημειώσουμε ότι, αν ο αριθμός των συμμετοχών το επιτρέπει, τα τμήματα οργανώνονται ανά τάξη. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 15:30 για την Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη, ενώ για την Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ στις 16:30, οπότε τα παιδιά σχολούν με τα σχολικά λεωφορεία μας.

   Όπως κάθε χρόνο, στο σχολείο θα λειτουργήσει κουζίνα, για να καλύψει την ανάγκη πλήρους γεύματος για τα παιδιά. Έτσι, για το μεσημεριανό φαγητό υπάρχουν 3 εναλλακτικές προτάσεις:

  • Το μενού που θα προσφέρει η κουζίνα, θα περιέχει ένα ζεστό πιάτο και φρούτο ή γλυκό, και θα κοστίζει περίπου 4,5 ευρώ την ημέρα. Το πιάτο ημέρας φτιάχνεται πάντα με φρέσκα ελληνικά προϊόντα και λάδι βιολογικής καλλιέργειας. Με την έναρξη του προγράμματος απογευματινής μελέτης, θα σας στείλουμε ένα ενδεικτικό πρόγραμμα γευμάτων με το μενού των πιάτων που εναλλάσσονται στην κουζίνα μας.
  • Τα είδη καντίνας που μπορεί να αγοράζει ο μαθητής από το κυλικείο του σχολείου.
  • Φαγητό που μπορεί να κρατάει από το σπίτι του ο μαθητής.

   Το πρόγραμμα απογευματινής μελέτης θα ξεκινήσει κανονικά τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου. Όσοι γονείς επιθυμούν να ενταχθεί το παιδί τους στο πρόγραμμα απογευματινής μελέτης θα πρέπει να επιστρέψουν στο σχολείο τη συνημμένη δήλωση συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 19  Σεπτεμβρίου. Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και σας ευχόμαστε καλή αρχή για τη σχολική χρονιά.

  Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Εκπαιδευτήριο «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ»

 

Μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση μέσω του συνδέσμου που ακολουθεί:

Αίτηση για την Απογευματινή Μελέτη

Advertisements
This entry was posted in Ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s